dimecres, 30 d’octubre del 2013

Poblenou 112

El nostre grup escoltant les explicacions del cos de bombers. Foto: Ines.
Dissabte 5 d’octubre, l’Arxiu Històric de Poblenou, va organitzar una sortida per conèixer dues entitats del nostre barri: el Parc de bombers de Llevant (al carrer Castella entre Pere IV i Diagonal) i el Banc de Sang i de Teixits (al carrer Lope de Vega amb Taulat).
En la primera cita vàrem ser atesos pel tinent Lluís i el caporal Jordi. Aquest darrer ens va explicar com és el dia a dia en un Parc de Bombers, ens va mostrar els vehicles que utilitzen i les instal·lacions de què disposen.
Entre d'altres coses ens va explicar que allà hi treballen 21 bombers per torn de 24 hores, dels 100 que hi ha actius cada dia a la ciutat de Barcelona.
Mentre no han de córrer per una emergència, els bombers conviuen a la caserna. Com en qualsevol lloc de residència comunitària, tenen menjadors, i cuines que aprovisionen i on es fan ells mateixos el menjar. També sales de formació i lleure, i un gimnàs equipat a base de donacions. Evidentment tenen habitacions per dormir o descansar, encara que pels bombers de servei el descans absolut és relatiu. Han d'estar preparats per despertar-se i equipar-se en pocs minuts, sigui quin sigui el moment del dia o de la nit.
Encara amb les ganes de practicar descens per la barra, ens vam dirigir a la segona visita.
Al Banc de Sang, ens esperaven l’Oti i la Marta per parlar-nos de la feina que fan allà. Ens van explicar que el banc fa tres anys que està a Poblenou i que hi treballen unes 300 persones. És l’únic banc de sang a Catalunya, i processa i conserva la sang i derivats per a tots els hospitals de Catalunya (públics i privats). Això els permet estandarditzar els processos i garantir la mateixa qualitat dels hemoderivats.
A més de sang també treballen amb teixits (pell, òrgans…), cordó umbilical, i llet materna per a nadons prematurs i fan recerca amb cèl·lules progenitores per malalties com l’artrosi de genoll (condropaties).
No es van estar de recordar-nos que a tot el territori de Catalunya es precisen 1000 donacions diàries per cobrir la demanda.
Volem agrair a les persones que ens van rebre, a la Pilar i al Ramon per l’organització i a la Inés per bastir aquesta petita crònica.

1 comentari:

  1. With new games arriving a daily basis}, there's at all times 1xbet korean something new to discover at Free Daily Spins. Slot machines are programmed to pay out a certain share of all money that's wager on them. This payout price usually varies from around 82% a lot as} 99%. For instance, when a slot has a payout price of 95%, for every $100 wagered on the sport, $95 might be paid back to gamers as winnings over the long run|the long term}. The concept of hot and cold slots indicates whether a machine is on a hot streak of payouts. Or vice-versa, the place chilly slots are not giving out many payouts.

    ResponElimina